Megszoktuk már, hogyha nyár, akkor rozé, vagy fröccs esetleg valamilyen habzó, de a kezünk ritkán nyúl a vörösborok után. Ezért most augusztusi lapszámunkban könnyed nyári vörösborokat kutattunk fel: teszteltünk, nyomukba eredtünk, megnéztük, hogy más népek mit és mihez fogyasztanak.

És ha már odakint kicsit megkésve is, de ezerrel tombol a nyár, akkor ne feledkezzünk el a grillpartikról sem: szmókerektől és a hazai BBQ nagymestereinek jótanácsaitól “füstösek” legújabb lapszámunk oldalai. Lesz még Borfesztivál és Vinagora melléklet is, amelyekből még több garantáltan kiváló tételhez kaphat kedvet az olvasó.

 

Jól behűtve

Tesztszekciónkban könnyed nyári vörösöket kóstoltunk, amelyek közül avatunk pár új kedvencet is. Dr. Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus szerzőnk egy hazai könnyed vörösbor körképpel jelentkezik ezúttal, de szó lesz a vörös közösségi borokról is.

 

Úttalan utakon

Fotó: Talabér Géza

Takler, Heimann, Fritz – Szekszárdot felidézve sorban ugranak be a gyönyörű borbirtokok. Utazás rovatunkban viszont most azokat az apró manufaktúrákat nézzük meg, amelyeket inkább a helyiek ismernek és keresnek fel rendszeresen és ismét csodahelyekre bukkanunk. Németh Ági szintén egy izgalmas kirándulásra hív mindenkit: képzeletben beutazza Európát és megmutatja, hogy melyik vidék milyen könnyű vörösboráról marad számunkra garantáltan emlékezetes.

 

Felszáll a füst

Pákozdi Nóra nem kevesebb feladatra vállalkozott, mint hogy megszólaltassa hazánk legismertebb és szakmájukban legelismertebb grill és BBQ mestereit és ha már így tett, annak is utána járt, hogyan tudunk otthoni körülmények között tökéletes grillhúsokat készíteni.

 

Lajver Borbirtok

Fotó: Dancsecs Ferenc / Furmint Photo

A végére maradt a legjobb: a címlapfotónkon is szereplő Lajver Borbirtok évről évre fejlődik. Hosszú utat tettek meg, mostanra már összeérett a csapat, így ennek köszönhetően is egyre szebb tételek kerülnek ki a szekszárdi borászattól. Pincelátogatásunk rovatban őket kereste fel Megyeri Sára.

Az augusztusi lapszám kapható országszerte az újságárusoknál vagy online a Digitalstand kínálatában.