A bor évezredek óta velünk van és fokozatosan az európai kultúra részévé vált. Úgy is mondhatjuk, hogy a bor az európai civilizáció legkorábbi alkoholos itala. A bor az ünnepeinknek és a mindennapjainknak is nélkülözhetetlen része; baráti beszélgetések és családi események szinte elképzelhetetlenek egy-egy pohár jó bor nélkül.

Napjainkban odafigyelünk arra, hogy milyen ételhez, milyen bort iszunk. Különös gonddal választjuk ki az ajándékba szánt italokat, bortúrákra indulunk, borfesztiválokra járunk. A globális, és benne az európai borpiac folyamatosan növekszik a 21. században is éppúgy, mint korábban. Éppen ezért az idő előrehaladtával szükségessé vált, hogy ne csak a borospincékben, hanem az otthonunkban is tökéletes körülmények között tárolhassunk borospalackjainkat.

Az igazi borospincék a bor tárolásának minden feltételét hiánytalanul teljesítik. Kiegyenlített hőmérsékletet és páratartalmat biztosítanak, nem szűrődik be napfény, valamint a palackokban, vagy hordókban tárolt borok teljes nyugalomban pihennek. Ha nem rendelkezik borospincével, akkor egy jó borhűtővel olyan körülmények között tárolhatja kedvenc borait, mintha saját pincéje érlelte volna azokat.

A DUNAVOX borhűtők ezeket a tökéletes körülményeket biztosítják borai számára, hiszen borfajtától függően fokra pontosan állítható be a hőmérséklet. Egyszekciós borhűtő esetében a 12-14 fokos hőmérséklet mondható ideálisnak. A Dunavox többszekciós borhűtői a hűtőn belül két vagy három hőmérsékleti zónát kínálnak, így egyidejűleg több különböző borfajtát tárolhat optimális körülmények között (fehér, rozé, vörös) egy borhűtőben.