17. alkalommal tartották meg a Decanter World Wine Awardsot, a világ egyik legjelentősebb borversenyét. Ez utóbbi tényt jól reprezentálja, hogy több mint 16 ezer mintát kóstolt meg a zsűri, és az egész értékelési folyamat egy hónapot ölelt át. A számok ismeretében pedig végképp büszkén húzhatjuk ki magunkat, hiszen mi is ott vagyunk a legjobbak között. 

A legjobbaknak járó kitüntetést, Best in Show néven adják oda a szigorú ítészek, és a listán szerepel a Juliet Victor Szamorodnija 2017-ből. Pontszáma: 97.

Az aszúink tartoltak, hiszen szorosan a nyomában szerepel Barta, Dobogó, Harsányi, Kern és Sauska 6 puttonyos aszúja is – mindegyik 97 pontot kapott a lehetséges 100-ból, amely számukra egy platinum-díjjal ért fel. 96 pontos eredménnyel aranyérmet kapott még három aszú: a Holdvölgy Culture elnevezésű-, a Chateau Dereszla és a Carpinus tétele. Pontszámok tekintetében egy orrhosszal maradt le tőlük a Disznókő 1413 szamorodnija, a Grand Tokaj és Gróf Degenfeld aszúja, az aranyérem azonban nekik is kijárt.

Aranyérmes száraz boraink: Harsányi Kútpatka furmint, Juliet Victor Bomboly, Maul Zsolt Creator kékfrankos és Dávid. A sort a Varga Pincészet 2010-es Jégbora zárja.

Az ezüstérmesek között a tokaji édeseink mellett már ott vannak a villányi és egri vöröseink is, a bronzérmesek között pedig etyeki, balatoni és somlói borokat is találunk. A részletes eredménylista itt található, rajta 137 érmes magyar borral. Gratulálunk mindenkinek, aki valamilyen plecsnivel térhetett haza – figyelembe véve a nagy számú jelentkezőket, szép siker ez Magyarországnak!