Neubauer Judit, miután belekóstolt többek között Provence és Andalúzia gasztronómiájába, hazatért, és létrehozta Emlékek Íze nevű blogját, amelyen a magyar vidéki házi konyha ízeit idézi fel receptekben, képekben és kedves történetekben.
Judittal a 2020. december – 2021. januári lapszámunkhoz készítettünk interjút, amely mellé még három receptet is kaptunk, ezekből mutatjuk meg most kedvcsinálóként az egyiket:
Forró csokoládé
Dobos C. József 1881-ben kiadott magyar-franczia szakácskönyvében megjelent recept alapján.
Hozzávalók:
› 150 ml tej
› 40 g 70%-os étcsokoládé
› 1 teáskanál cukor
› 1 tojássárgája
› 50 ml habtejszín
› 1 kávéskanál porcukor
› reszelt csokoládé a díszítéshez
A tejet felforralom és feloldom benne a csokoládét. A cukrot habosra keverem a tojássárgájával, és folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a forró csokis tejet. Visszateszem a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve néhány percig főzöm. A habtejszínt a porcukorral habbá verem. A forró csokit a felvert tejszínnel koronázom meg, és reszelt csokival díszítem.
A 2020 december – 2021 januári dupla lapszámunk december 11-től kapható az újságárusoknál és az ismert árusítóhelyeken; valamint elérhető a Digitalstand kínálatában.
Teljes lapajánló itt.
Fotó: Egyed Meli