A New York Post cikke szerint a néhai gengszter, Gotti nagy értékű borgyűjteménye eladásra kerül, az értékesítést a long islands-i City Enoteca LIC végzi. 

A borokat Gotti fia, John Angelo Junior Gorri ajándékozta a borkereskedés tulajdonosának, Tony D’Aiutónak; amelyek közül sok tételt az egykori gengszter barátai és üzletfelei vásároltak Gottinak.

„Teljesen le vagyok nyűgözve. Ezek a világ legjobb borai, egy darab élő történelem. Ezeket a borokat sehol máshol nem lehet beszerezni – függetlenül, hogy milliárdos vagy trilliárdos az ember. Ezeket csak akkor tudja megszerezni, ha bejön az üzletembe és megveszi ”- mondta a kollekcióról D’Aiuto.

Az értékesített borok között van kilenc palack Petrus, köztük olyan ikonikus évjáratok, mint az 1970-es és 1982-es, négy üveg Domaine de la Romanee-Conti Grands Echezeaux, köztük egy 1983-as, valamint pár palack Lafite és Mouton Rothschild, köztük egy 1983-as Lafite. A Gotti kollekció palackárai 1800-9500 dollár között mozognak. A New York Post arról is beszámol, hogy D’Aiutó már eladott egy üveg Petrust több mint 5000 dollárért.

Minden palackhoz tartozik eredetiségigazolás John Gotti Junior részéről, aki a küldeményből befolyt összeget jótékonysági célokra ajánlja fel.

„A bor a maffiózó kulináris élmény része. Bizonyos értelemben, ha Gotti bort vásárol, egy olyan élménnyel is gazdagodik, amelyet úgy tudnánk leírni, hogy „úgy iszom, mint Gotti”.”

Gotti a new york-i Gambino maffiacsalád feje volt, karrierje csúcspontján az Egyesült Államok egyik legerősebb és legveszélyesebb maffia főnökének számított. Híres volt drága ruháiról, kirívó stílusáról és szókimondó személyiségéről. „The Dapper Don”, később pedig a „The Teflon Don” néven vált ismertté, miután az 1980-as években három nagy horderejű bírósági perben is felmentették.

1992-ben Gottit öt gyilkosságért,  az igazságszolgáltatás akadályozásáért, adócsalásért, illegális szerencsejátékért, zsarolásért ítélték el; életfogytiglani börtönt kapott. 2002-ben rákban halt meg.

Forrás: The Drinks Business