Mivel a vörösbor mindenre is jó, így csak idő kellett hozzá, hogy megjelenjen egy tanulmány, mely szerint a koronavírus elleni védekezésben is hatásos lehet. 

A mediterrán diéta gyakorlói számára nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a vörösbor jótékony hatással bít, nos, a jelek szerint minden ellen. Kutatások szerint kevesebben válnak alzheimer kórossá, kevesebb szívbeteget regisztrálnak, kevesebb depressziós kerül ki a vörösborok szerelmesei közül. Mivel az emberek nagytöbbsége nem kutatóorvos, így az eredményeket kevésbé tudják tudományos alapon szemlélni, a vörösbor rendszeres és mértékletes fogyasztása viszont igencsak élvezetes időtöltés, így a tényekkel senki sem vitatkozik, hanem inkább bátran vállalja az “kísérleti nyúl” szerepét.

Tajvani kutatások pedig most azt mutatták ki, hogy a borban lévő tanninok elősegíthetik a Covid-19 elleni küzdelmet azáltal, hogy hatékonyan gátolják a vírus két kulcsfontosságú enzimjének aktivitását. A kutatók elsősorban nem a vörösbort vizsgálták, hanem olyan természetes vegyületeket, amelyek eredményesek lehetnek a koronavírus elleni védekezésben. A tannin, vagyis másnéven a csersav egy vízben oldható polifenol vegyület, amely bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bír. A kutatást végző vezetőorvos elmondta, hogy a tanninok akár meg is akadályozhatják a fertőzést, így érdemes olyan ételeket magunkhoz venni, amelyben megtalálhatóak a csersavak: tea, banán, zöldségek és természetesen a szőlő is ide sorolható, valamint a belőle készülő bor is.

Mindazok számára, akik a fentiekre alapozva továbbra is szeretnének egészségesen élni, van még egy jó hírünk: pár nap múlva kapható a februári VinCE Magazin, amelynek központjában a vörösborok állnak majd.

Forrás: Drinks Business