Gérard Bertrand az az ember, akinek a nevére érdemes odafigyelni. Személye megkerülhetetlen, ha rendhagyó és exkluzív rozékról van szó – egész karrierjét, borászatát építette erre a bortípusra. Ezért is számít különlegesnek, hogy ezúttal egy másik színt, a narancsot választotta. 

Az Orange Gold nevű bor chardonnay, grenache blanc, viognier, marsanne, mauzac és muscat házasításából készül. Az elkészített bort komoly kutatómunka előzi meg: Bertrand 75 világklasszis narancsbort vizsgált meg részletesen, hogy a tapasztalatait leszűrve egy friss, modern felfogású tételt készíthessen úgy, hogy tiszteletben tartsa a grúz hagyományokat. Az aromavilágukban is igen gazdag szőlők héja is kiváló alapanyagul szolgál az így elkészített narancsbor pompás színéhez.

Bertrand szerint az Orange Gold „szokatlan profilú, figyelemre méltó finomsággal rendelkezik, amely tükrözi Dél-Franciaország vibrálását, ásványosságát és frissességét”.

A borban található aromák a következők: fehér virágok, kandírozott gyümölcs, grapefruit, narancsvíz és fehér bors. Bertrand különösen büszke a bor lecsengésében jelentkező „könnyű keserűségére”, amely szerinte étvágygerjesztő hatással bír.

„Az Orange Gold-ot egy hete palackozták, és nagyon büszke vagyok rá. Nagyon sokféle narancsbort próbáltam ki a világ minden tájáról, amelyek közül néhányat én is igencsak élveztem, míg mások csalódást okoztak.”- mondta Bertrand. “Olyan narancsbort akartam létrehozni, amely vegyíti a grúzok hagyományait Dél-Franciaország modernségével, így tölgyet és rozsdamentes acélt is használtam az érleléshez.”

Bertrand úgy véli, hogy a bor egy olyan új ízélményt kínál, amely jól párosítható kemény sajtokkal és fűszeres ételekkel. Az Orange Gold 2020 a Gérard Bertrand weboldalon keresztül vásárolható meg jelenleg, palackja 12,50 euróba kerül és ki tudja, talán a hazai importőr jóvoltából hamarosan itthon is elérhető lesz a borpolcokon.

 

Forrás és még több információ: The Drinks Business