2021 február 26-án hirdették ki a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése. 

 

Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez. 

 

World Gin Awards-ra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában – mondta Anita Ujszaszi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az un. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb – 28 országból 124 db – kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért.

 Óriási meglepetésre a World Gin Award’s-on 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je bizonyult a VILÁG LEGJOBB KORTÁRS GINének! Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a kis zempléni település – Bodrogkisfalud – kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller’s, Christian DrouinEtsu, Edinburgh gin, Bluecoat….és még sorolhatnánk a patinás névsort. 

 

 

“Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után – bevallom nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni. Ez az eredmény azonban megint egy olyan mérföldkő, melyet még kimondani is nehezemre esik, hogy a mi ginünk lett a világ legjobbja… Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképünk, mint valaha! Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármi egyéb körülmény.” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere. 

 

Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely a Tokaj gin palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön. Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a kíváncsi, és egyre inkább értő közönségének. A látogatók egy technológiai ill. gin kultúrtörténeti bevezető után játékosan megpróbálhatják kitalálni a Tokaj ginben felhasznált 21 fűszert, melyet teljesen nyíltan megmutat a lepárlómester. Hitvallásuk szerint ugyanis a valódi titok nem a fűszerekben van, hanem azok arányában és a technológiában, de mindezek birtokában is csak akkor lehet valódi értéket teremteni, amennyiben megfelelő alázattal és kitartással törekszünk a legtökéletesebb ital létrehozására.