Oximoronnak tűnik, mégis igaz: a Loius Roederer champagne-ház csendes bort dobott piacra a világ vezető pezsgővidékéről. Onnan, ahol mindenki csak buborékos borokban gondolkodik. 

Az „Hommage à Camille” névre keresztelt kollekció Camille Olry-Roederer után kapta a nevét, aki második férje halálát követően 1932-től 1975-ig vezette a Louis Roederer-házat. A csendes borszortiment pinot noirt és chardonnayt tartalmaz.  Az előremutató gondolkodásmódjával Olry-Roederer sokat segített a Louis Roederer-ház korszerűsítésében és sikeressé tételében a 20. század közepén. Szokása volt, hogy vacsora közben meglepje vendégeit a ház körüli parcellák csendes boraival.

A Camille Charmont 2018 100% Pinot Noir, egy 0,45 hektáros parcelláról. A bor értéke 155 font.

A Camille Volibarts 2018 100% -os Chardonnay, egy 0,55 ha-os, „történelmi” szőlőterületről a Le Mesnil-Sur-Oger-i Volibarts lieu-dit területéről, ára 130 font.

Mindössze 1631 üveg Pinot, míg 2880 üveg Chardonnay készült. A két bor április végén debütál a The Savoy hotelben és az Egyesült Királyság csúcskategóriás kiskereskedéseinél lehet megtalálni.

Olry-Roederer dédunokája, a ház jelenlegi tulajdonosa, Frédéric Rouzaud a borokon keresztül kíván tisztelegni Camille előtt, hogy örökké tündököljön „fényes személyisége, életereje és kivételes szívóssága”.

 

Forrás