Egy palack 30 éves ír single malt whisky és egy egyedi, 18 karátos aranyból készült Fabergé tojást tartalmazó luxus doboz 2 millió dollárért kelt el egy aukción az Egyesült Államokban – ezzel ez a tétel vált a világ legdrágább aukción elkelt párlatává.

Az „Emerald Isle Collection” kollekcióból csak hetet készített a Craft Irish Whisky Co a Fabergével együttműködve. Az első díszdobozt két houstoni székhelyű Fabergé-gyűjtő, James és Korrine Whipkey, valamint a Scott H. Weissman által vezetett befektetői csoport vásárolta meg.

Jay Bradley, a Craft Irish Whisky Co alapítója el volt ragadtatva az eladástól.  “A Fabergével való együttműködés óriási élmény volt, közösen hoztunk létre egy rendkívül egyedi készletet, amely valóban ünnepli Írországot, annak kézművességét és egyedi örökségét” – mondta Bradley.

A fennmaradó hat „Emerald Isle Collection” díszdobozt 2021 hátralévő részében árveréseken és rendezvényeken bocsátják majd nyilvánosságra a „kulcsvárosokban” – közölték az együttműködő cégek.

Sötét diódobozba csomagolva, minden készlet tartalmaz egy üveg 30 éves single malt ír whiskyt (háromszor desztillált), valamint egy 18k sárga aranyból készült, az első ilyen típusú Fabergé kelta tojást és egy Fabergé Altruist karórát, amely 18k rózsa aranyból készült. A tojás belsejében durva, vágatlan Gemfields zambiai smaragd található. Mindemellett pedig két ritka Cohiba Siglo VI Grand Reserva (2009) szivart is tartalmaz a doboz, amelyet a cégek a „szivargyűjtemények szent gráljának” neveznek.

 

 

Az eladásból származó teljes bevételt a Correa Family Foundation, a rák által érintett gyermekek megsegítésére létrehozott jótékonysági szervezet kapja.

Carlos Correa, a Major League Baseball sztárja és a Correa Family Foundation alapítója elmondta: „Nagyon hálás vagyok a The Craft Irish Whisky Co.-nak. és Jay Bradley-nek a nagylelkűségéért, hogy az Emerald Isle első kiadását alapítványunknak ajánlotta fel. Ez hatalmas hozzájárulás a Correa Family Foundation-hez és több ezer életet változtat majd megváltoztatni. ”

Forrás: Decanter