Újabb tíz Master of Wine-t avattak a nagy presztízsű londoni intézményben. Ezúttal is a zöme az angolszász országokból került ki, az amerikaiak, új zélandiak és angolok mellett viszont először vált egy Olaszországban élő fiatalember is az illusztris társaság tagjává. Jelenleg 419-en birtokolják ezt a címet, a világ 32 országában.

Név szerint a következő tíz embert avatták Master of Wine-á:

James Doidge MW (UK), Gabriele Gorelli MW (Italy), Susan Lin MW (US), Moritz Nikolaus Lueke MW (Germany), Sophie Parker-Thomson MW (New Zealand), Álvaro Ribalta Millán MW (UK), Melissa Saunders MW (US), Kryss Speegle MW (US), Tze Sam MW (UK) and Clare Tooley MW (US).

Míg korábban már köszönhettek maguk között egy londoni születésű olaszfelmenőkkel rendelkező MW-t a bortudósok, most előszört választottak taggá egy olyan szakembert, aki Olaszországban is él. Ezen egyedülálló elsőség okán most őt mutatjuk csak be részletesen, de az alábbi linken a többi új MW eddigi életútja is megtalálható.

 

Gabriele Gorelli

 

Gabriele a toszkánai Montalcinóban született, nagyapja aktívan borászkodott is, méghozzá mi mást termelt volna, mint a híres Brunello di Montalcinót. Ezen tények ismeretében nem meglepő, hogy Gabriele MW tanulmányát is erre a bortípusra hegyezte ki.

A fiatalember idegennyelvű végzettséggel és a marketing iránti szenvedélytől hajtava alapította meg 2004-ben a Brookshaw&Gorelli elnevezésű cégét, amely elsősorban a minőségi borok vizuális kommunikációját tűzte zászlajára. 2015-ben egy ettől különálló marketing- és tanácsadói céget alapított; még mindig a borokat helyezve előtérbe. Ügyfelei a végfelhasználóktól az importőrökig, illetve a fine dining éttermekig tartottak. Rendszeres részvevője országos és nemzetközi borversenyeknek, illetve gyakran hívják előadónak is. Az olasz mellett folyékonyan beszél angolul, franciául, illetve alap szinten németül is. Mint ahogy egy ilyen szaktekintélytől az joggal el is várható, Gabriele szívesen utazik, szabadidejében pedig terepfutásnak és Ashtanga jógának szenteli idejét.