Angliában április 12-től lazítanak az eddigi szabályokon, ami azt is jelenti, hogy ismét lehet akár pazar szálláshelyeket is foglalni. És bor-, vagyis pezsgőkedvelő ember számára mi is lehetne kecsegtetőbb ajánlat, mint egy lombházban aludni a szőlőtőkék fölött, miután a teraszunkon a borászat képviselői privát pezsgőkóstolót tartottak nekünk?!

Ha az ember kicsit kitekint a Londonon kívüli brit világra, gyorsan rájön, hogy miért is lenyűgöző valójában a szigetország. Aprócska, 19. századból itt felejtett falvak, hatalmas zöld erdők, mezők és kedves ittlakók köszöntik az utazót, amerre jár. Az pedig ma már senki előtt sem ismeretlen fogalom, hogy Angliában a közelmúltban élénk pezsgőforradalom kezdődött – gondoljunk akár a nemrég elhunyt Steven Spurrier borászatára, vagy egyéb úttörőkre – , így már csak idő kérdése, hogy Champagne-hoz hasonló méretű turizmust bonyolítsanak le a csatornán túl is.

 

 

A Black Chalk Winery ezt a jövendő hullámot lovagolja már meg most, méghozzá endhagyó megoldással: a Wild Escape-pel karöltve lombházakban szállásolja el a hozzájuk érkező turistákat. A pezsgőház számos díjat nyert el az elmúlt évek során, így a minőségre nem lehet panasz, a káprázatos kilátásra garancia a gyönyörű brit vidék, így aki a világtól távol szeretné eltölteni értékes pihenőidejét, itt mindent megtalál, ami ezt felejthetetlenné teszi. Szó szerint mindent, ugyanis ki sem kell mozdulnia: a házigazdák akár ebédmenüt is tudnak házhoz rendelni, de privát pezsgőkóstolót biztosan; ami után kényelmesen ejtőzhet a jacuzziban a fáradt vendég. Mindazok számára, akik pedig aktívabb pihenéssel szeretnék tölteni az időt, akár az a lehetőség is adott, hogy bekapcsolódjanak az éppen aktuális brit vidéki munkálatokba: például elindulhat szarvasgomba vadászatra a tulajdonossal és két imádnivaló kutyájával.

 

Képek innen.