Elkezdődött a felkészülés a jövő márciusi düsseldorfi ProWein-ra, a világ legnagyobb és legjelentősebb bor- és szeszes ital szakvásárára, amelyre legutóbb 64 ország 6.900 kiállítója regisztrált, és több mint 61.000 szakember érkezett a világ 143 országából.

A kiállítók számára az online jelentkezési portál május elején nyílt meg, nekik június végéig van lehetőségük a részvételről dönteni. A „same but different” trendbemutatóra külön, május végétől lehet jelentkezni.

„Teljesen egyértelmű, hogy mi legfőképpen előre tekintünk, az üzlet pedig újra megy tovább. A borok és szeszes italok nemzetközi ágazatában ugyanis nélkülözhetetlenek a tényleges kóstolást és személyes kapcsolatépítést kínáló, a valódi személyes jelenléttel járó rendezvények” – hangsúlyozta Bastian Mingers, a ProWein igazgatója. „A digitális megoldások, mint például az online kóstolás vagy a virtuális vitafórum fontos részlet, de nem képes kiváltani a hús-vér szakvásárokat. Partnereink és kiállítóink szerte a világban megerősítik ezt. Az ágazati szereplők akaratának megfelelően a személyes részvételű és a virtuális megoldások ésszerű egymás mellett és egymásért élését valósítjuk meg, hiszen ebben nagy tapasztalatokat szereztünk az utóbbi években. Ebben a mostani, minden szempontból rendhagyó évben például korábban megnyitjuk a nemzetközi adatbázisunkat a partnerkeresővel, hogy a lehető leghatékonyabban összepárosítsuk egymással a kiállítókat és a szakmai látogatókat.”

 

A ProWein 2022 szakvásár tényleges csarnokkiosztása változatlan lesz, hiszen az eddig megszokott világos, átlátható csoportosítást nyújtja a résztvevőknek.

 

 

A színvonalas programot felvonultató ProWein fórumokat, ahol az irányított kóstolásokat és a régió bemutatkozásokat lehet megnézni, több helyszínen továbbra is a kiállítói pavilonokban rendezzük meg. A ProWein fórum programjain a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

ProWein World: borkiállítások a világban 2021-2022-ben

A pandémia lecsengésével ismét visszatérnek a ProWein World rendezvényei. Legelőször 2021. szeptemberében Hong Kongban kerül sorra a ProWine Hong Kong, ahová a dél-kínai látogatókon kívül a makaói, tajwani, koreai és japán beszerzőket várják. Idén debütál a ProWine Sao Paolo, amelyre 2021. október 5-7. között kerül sor. Ide elsősorban a dél-amerikai kontinens borkereskedőit várják. November 9-11. között a ProWine China-t rendezik meg Shanghajban, majd ezt követően a borvilág már a márciusi düsseldorfi ProWein-ra koncentrál.
Jövő tavasszal, 2022. május 10-13. között pedig a ProWine Singapore-t rendezik meg. Ide főleg a dél-kelet-ázsiai borbeszerzőket várják Szingapúrból, Malajziából, Indonéziából, Thaiföldről, Vietnámból és a Fülöp-szigetekről.