Az ausztrál vállalat, amely piacra dobta a világ első “lila borát” – egy organikus, növényi alapú botanikai anyagokkal átitatott semillon és sauvignon blanc házasítást -, most egy száraz pezsgővel és egy shirazzal bővítette kínálatát.

A nyugat-ausztráliai székhelyű Masstengo által forgalmazott Purple Reign élénk lila árnyalatát a botanikai anyagok infúziójának köszönheti, amelyet a szulfitok használatának minimalizálására fejlesztettek ki. A 12% ABV-tartalmú, Ausztráliában palackonként 21 ausztrál dollárért értékesített bor Nyugat-Ausztrália Margaret River és Great Southern borvidékeiről származó szőlőfajták házasítása. A Purple Reign, a borászat honlapja szerint “egy csipetnyi fű, egy csipetnyi ásványi anyag, természetes savak és frissesség tökéletes egyensúlyával hódít, amelyet ropogós, száraz lecsengés egészít ki”.

A Purple Reign-t a 2019-es Sydney-i Royal Easter Show-n mutatták be, és a teljes kezdeti évjárat még a kiállítás vége előtt elfogyott, mondta a Masstengo.

Most a vállalat egy Purple Reign száraz pezsgőt és egy hagyományosabb kinézetű, bio és tartósítószermentes shiraz bort, a Free Reignt dobta piacra Margaret Riverből. Mindkettő ára körülbelül 25 ausztrál dollár palackonként. A Masstengo alapításának célja volt, hogy “feszegesse a borkészítés határait azért, hogy megszabaduljon az emberre káros szintetikus adalékanyagoktól, például a szulfitoktól, és biztonságosabb, előnyösebb alternatívákkal helyettesítse azokat” – olvasható a cég honlapján.

Az alapító Tim Macnamara környezetvédelmi fenntarthatósági mesterképzést végzett, és borászati képviselőként dolgozott, míg üzlettársa, Ross Stewart tudományos háttérrel rendelkezik, és korábban organikus, biodinamikus és tartósítószermentes borokra szakosodott.

Forrás: Decanter