A Ciacci Piccolomini d’Aragona a Giro d’Italia kerékpárverseny idei Montalcinóba való visszatérése alkalmából egy limitált kiadású címkével ellátott Brunellót dobott piacra. 

 

A “Limited Edition Brunello Wine Stage” címkén a termelő Brunello di Montalcino 2016-os évjáratú borából néhány palackot rózsaszínbe öltöztetnek a történelmi dátum tiszteletére, amikor a versenyzők 2021. május 19-én tizenegy év után először hajtanák át a Strada Bianche hullámzó kavicsos útjain. Az RCS – Gazzetta dello Sport engedélyezte, hogy ez a különleges címke egy nagyon korlátozott számban kapható 75 cl-es palackot díszítsen, amely kizárólag Olaszországban vásárolható meg. Ez csupán a második ilyen jellegű limitált kiadás a borászattól, hasonló projektjük csak a Giróval kapcsolatosan volt, az viszont 2010-ben haladt át utoljára Montalcinón.

 

Paolo Bianchini

 

A Ciacci és a kerékpározás között mindig is szoros kapcsolat volt, hiszen a Brunello bortermelője és tulajdonosa, Paolo Bianchini maga is volt profi kerékpáros.

Bianchini így nyilatkozott: “Nagy örömünkre szolgál, hogy a világhírű Giro d’Italia ismét áthalad a régiónkon, és így a 2016-os Brunello di Montalcino limitált kiadású címkéjét is bemutathattuk az alkalomra. Hozzátette: “Ez egy történelmi pillanat a bor és a kerékpározás szerelmesei számára egyaránt, és hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy kivehetjük a részünket ennek a nagyszerű versenynek a támogatásából”.

 

A 2016-os Ciacci Brunello di Montalcino 97 pontot kapott Kieran O’Keefe-től a Wine Enthusiast-on, 95+ pontot Monica Larner-től a RobertParker.com-on, és 95 pontot James Suckling-tól a JamesSuckling.com-on.

 

Forrás: The Drinks Business