Kindl Róbert higgadt, megfontolt személyiség benyomását kelti, aki úgy tervez hosszú távra, hogy  pontosan tudja, mit szeretne elérni.

“Annyi mindent kaptam a bortól, hogy ez fejezi ki leginkább azt, aki vagyok, akivé váltam. A szőlőben töltött mindennapok  szépségeit és a megfoghatatlan fejlődési folyamatot, ahogy a bor egyedisége megvalósul: ez a teljes kifejeződése annak,  ahogy a jövőmet is látom. A magyar bort nagyra tartjuk, a Tokaj név ismert is a világban, de az asszociáció egyelőre nem mindenhol megfelelő. Pozitív, hogy a tokaji elüt minden mástól, ezért sokat lehet róla beszélni, de épp ez teszi kissé  bonyolulttá. A tokaji egyik fő értéke pedig, hogy minden szépségének megértéséhez le kell lassítani. Tokaj maga az  elmélkedés. Amit a borvidék  jelen valójában nem tud közvetíteni, azt megteszi az aszú, visszaadva a hely valódi arcát, lényegét. Hagyományok nélkül nincsenek gyökerek. Gyökerek nélkül nincs kultúra. A bor az egyik legrégebbi pillére a  kultúrának. Amikor hozzácsendesülsz egy tokajihoz: megváltod a világot.

 

 

Nem várnak forradalmat tőlem, a kialakult rendszerekre kívánnak építeni. A magas és minél magasabb  minőségre való törekvés a filozófiai alapvetésük továbbra is. Érzékelik természetesen a világ változásait,
főként technológia és brandépítés terén a digitalizációban. Nagyobb intenzitással kell dolgoznunk, s talán  kissé többet is, mint a TEMPOS Vega Sicilia többi borászata, de velük együttműködve. S fontos elérnünk,  hogy az Oremus név jobban látsszon. A közösségi médiában feltétlenül szeretnék egy aktívabb részvételt.  Több dinamika kell a kommunikációs rendszerbe, ám sietni semmiképp nem szeretnénk, zajlik a tervezés.

 

 

Hullámokban látom érkezni a hajlandóságot a térség átfogó támogatására. Ez talán kissé lassú folyamat  marad. Az állam leginkább marketingirányból tudna besegíteni. Az Oremus a minőség és a profizmus  hagyományával mindennemű progresszív összefogásban szívesen vállal szerepet továbbra is. Tokaj-Hegyalja a tradíció gazdagsága, a borkészítés összetettsége, a misztikum miatt volt és lesz mindig is  vonzó. Az összképet kell még szebbé tennünk.”

 

A teljes írás a VinCE Magazin 2021/4 áprilisi lapszámában jelent meg. 

Szerző: Lesovics István

Fotók: Talabér Géza