A ház évjáratos bora kilép a megszokott keretekből, mivel pillanatképet mutat a legjobb évjáratokról – egy páratlan esemény kapcsán most a Moët pincemesterének alkotásán keresztül ismerhetjük meg a 2013-as évjáratot.

 

A világ bármely pontján felismerjük a Moët-karaktert: fényes, szikrázó szerkezet, világos gyümölcsök, gazdag korty, elegáns érettség. A nagy házaknál szinte minden munkafolyamat a stílus folytonosságának megőrzéséről szól. Kivétel pedig ezúttal is van, a Moët esetén ez a Grand Vintage. A ház évjáratos bora kilép a megszokott keretekből, mivel pillanatképet mutat a legjobb évjáratokról, a pincemester szemszögéből. 2013 a várakozás és a türelem évjárata volt, a Grand Vintage alapbora az utóbbi 30 év legkésőbbi szüreti napjainak házasításával készült. 7 évet seprőn érlelés mélyen, az Épernay alatt húzódó pinceágakban, degorzsálás 2020-ban, majd további fél év érlelés.

 

2021. június 24-én Ted Lelekas, Moët Henessy Brand Ambassador lesz a Borsuli Online vendége, akivel együtt kóstoljuk meg a ház két évjáratos nagyborát. Az online kóstolóhoz az új Grand Vintage és Grand Vintage Rosé együttes megvásárlásával biztosítjuk a hozzáférést. A pezsgők elérhetőek a Bortársaság borboltokban és a webshopon.”

Webshop link