2020 novembere óta Sol Montis néven elérhető Kovács és Lánya Borászat ezúttal a bag-in-boxok piacán hoz izgalmas újdonságokat.

 

Kovács Zita, a Sol Montis kommunikációs vezetője szerint az új termékcsalád célja a könnyű fogyaszthatóság. „Végre itt a nyár, amire régóta vártunk, itt a kerti partik, a kiülések időszaka, amihez a Sol Montis Absurd tökéletes választás. Egyfelől legnépszerűbb borainkat csomagoljuk, elsősorban a fiataloknak, másrészt a dobozok is olyanok, mint egy-egy alak a társaságból: izgalmas karakter, akire érdemes figyelni!” Ahogy a kommunikációs vezető elmondta, a Mátra és a mátrai borok népszerűsítése fontos küldetése borászatuknak, épp ezért volt kézenfekvő választás, hogy a laza karaktereken keresztül szólítsák meg a fiatalabb borkedvelőket.

 

A Sol Montis Absurd tehát a mátrai legendáknak állít emléket. Ahogy Varga Fruzsina, a márkáért felelős art director meséli: „Karaktereinket valós, egykor létező mátrai személyek inspirálták. Míg a háttértörténetük akár évtizedekkel is visszanyúlik a helyi közbeszédben, a csomagolásokon úgy keltettük őket életre, hogy kortalan karaktereket kapjunk, akikhez hasonlót akár a saját baráti társaságában is felfedezhet a mai fogyasztó”. A vizuálban is arra törekedett az ügynökség, hogy kiegészítse a humoros sztorikat, reagálva a célközönségre, és alapul véve a bor autentikus színvilágát. Az illusztrációk erőteljes vonalvezetésű, markáns karakterábrázolások, amely a mátrai borok klasszikus színvilágával együtt egységes polcképet alkot.

 

Ők négyen az Absurd család tagjai: Csikós Panna apja a lovakhoz értett, Panna pedig a borhoz. Unikornisos bringája csak két irányba mehetett: a pincébe, vagy barátnőjéhez, a másik borzsonglőrhöz, Szöszke Katához.  Az öreg ostora ilyenkor mögötte csattogott, de mivel ő sem vízzel indította a napot, nem volt esélye utolérni a lányát. Ha Szöszke Kata megjelent, a dugó magától kipattant az üvegből. Ha az asztalra csapott, zörögtek a fogak, de egyébként kedves volt mindenkivel. Férjének azt mondta, a bort az állatok lopják, miközben mindenki tudta, akinek volt szeme: azt bizony ő puszilta be, barátnőjével, Csikós Pannával. Görcsös Juli nyugalomra tanít. Ha ő sem idegeskedett ilyen testtartással, másnak sem kell. Juli kétsoros görkorival járt mindenhova, egy aliglábú tacskó kísérte útján, és borvörös táskájából bármikor elő tudott húzni egy üveg haladó szőlőlevet. Petyke Matyi pedig vőfélyként a korai magyar gépfolk egyik ismeretlen prófétája: derűs bordalok és kétkazettás magnó, amivel minden falubeli lagziban fel tudott lépni. Imádta is mindenki, híresség volt a jobb fajtából, aki 11 után tánccal is segítette az épülést.