Így tesztelünk

VinCE Magazin borteszt

Amennyiben érdeklődni szeretne aktuális tesztünkről, vagy a beküldési határidőkről, írjon a nemetherica@gmail.com email címre.

Beküldés

– Tételenként 3 palackot kérünk.
– A teszteken való részvétel ingyenes.
– Általában pincészetenként egy tételt tudunk befogadni (bizonyos teszteknél többet is, ezt mindig megírjuk aktuális értesítőnkben).
– Amennyiben nem kapja havi értesítőnket, kérjük, jelezze a teszt@vincemagazin.hu címen!
– Beküldési cím: 1023 Budapest, Margit krt. 5/a
– A borok személyesen vagy futárral is behozhatók / beküldhetők, a recepció reggel 8 és délután 4  óra között tart nyitva.
– A beküldött borok mellé vagy e-mailben feltétlenül írják meg a bor adatait: név, pincészet, borvidék, évjárat, szárazsági fok, kiskereskedelmi ár, lelőlely (a borkereskedések, ahol a bor kapható).

1. A teszt mindig vakteszt, vagyis a tesztelők semmit nem látnak a palackokból – sem a címkét, sem a kapszulát, sőt a merev és átlátszatlan zacskó miatt még a palack formáját sem.

2. A tesztelőpanelt mindig a teszt témájához igazítjuk, tehát az adott témában jártas szakértőket hívunk. A panel összetétele vegyes, hogy a borvilág minden területe képviselve legyen: sommelier, borkereskedő, borszakíró, borász, nemzetközi diplomás borszakértő.

3. A teszt nyitott és ingyenes: bármely borászat és borkereskedés küldhet mintát tesztjeinkre. További információ a teszt@vincemagazin.hu e-mail címen kérhető.

4. A tesztpanel egyetlen állandó tagja Romsics László nemzetközi borakadémikus, a VinCE Magazin állandó tanácsadója. Ő a teszttémák kialakításában vállal aktív részt, minden teszten kóstol, illetve a magazin tartalmát megjelenés előtt lektorálja. A kóstolt borokat a teszt előtt ő sem ismeri, ugyanúgy vakon tesztel, ahogy a panel többi tagja.

5. A vendégek és a VinCE magazin stábtagjai kóstolnak ugyan, de pontszámuk NEM számít bele a borok értékelésébe.

6. A teszteredmények a megjelenésig titkosak, ez alól egyetlen kivétel van: a három legjobb helyezést elért bor készítőjének felajánljuk a lehetőséget, hogy az eredményt hirdetéssel is hangsúlyozza.

7. Az étteremteszt mindig inkognitóban történik, a fotós egy későbbi időpontban keresi fel az éttermet.