Így tesztelünk

A VinCE Magazin 2018-as teszttematikája

A tematikában a tesztek megjelenésének időpontjai találhatóak, a borokat korábban várjuk a szerkesztőségünkbe. Így például az olaszrizling teszt, bár március elején fog megjelenni, magára a tesztre február elején kerül sor, a beküldési határidő pedig január 24. lesz. A pontos határidőkről minden hónapban küldünk tesztlevelet is. Általában pincészetekként egyféle tételt várunk, abból 3 palackot, valamint egy adatlapot, melyen kérjük feltüntetni a bor, a pincészet és a borvidék nevét, a tétel évjáratát, szőlőfajtáját, kiskereskedelmi árát és lelőhelyét.

Újdonságokat folyamatosan, minden hónapban várunk, a borok a beérkezés sorrendjében kerülnek tesztre. Az a bor, amely korábban szerepelt újdonságként még szerepelhet később tematikus teszten is, de fordítva nem, és természetesen egyszerre sem.

További információ: teszt@vincemagazin.hu

 

Február: Bordeaux-i borok

Március: Olaszrizling

Április: Rozé

Május: Bordeaux-i házasítás

Június: Organikus, bio, biodinamikus, természethű borok

Július: Fehér szomjoltó, könnyű nyári borok

Augusztus: Könnyű, nyári vörösborok

Szeptember: Újvilági vörösborok

Október: Somlói borok

November: Bikavér

December: Pezsgő

 

Beküldés

– Tételenként 3 palackot kérünk.
– A teszteken való részvétel ingyenes.
– Általában pincészetenként egy tételt tudunk befogadni (bizonyos teszteknél többet is, ezt mindig megírjuk aktuális értesítőnkben).
– Amennyiben nem kapja havi értesítőnket, kérjük, jelezze a teszt@vincemagazin.hu címen!
– Beküldési cím: 1016 Budapest, Lisznyai u. 38.
– A borok személyesen vagy futárral is behozhatók / beküldhetők, a recepció reggel 8 és este 6 óra között tart nyitva.
– A beküldött borok mellé vagy e-mailben feltétlenül írják meg a bor adatait: név, pincészet, borvidék, évjárat, szárazsági fok, kiskereskedelmi ár, lelőlely (a borkereskedések, ahol a bor kapható).

1. A teszt mindig vakteszt, vagyis a tesztelők semmit nem látnak a palackokból – sem a címkét, sem a kapszulát, sőt a merev és átlátszatlan zacskó miatt még a palack formáját sem.

2. A tesztelőpanelt mindig a teszt témájához igazítjuk, tehát az adott témában jártas szakértőket hívunk. A panel összetétele vegyes, hogy a borvilág minden területe képviselve legyen: sommelier, borkereskedő, borszakíró, borász, nemzetközi diplomás borszakértő.

3. A teszt nyitott és ingyenes: bármely borászat és borkereskedés küldhet mintát tesztjeinkre. További információ a teszt@vincemagazin.hu e-mail címen kérhető.

4. A tesztpanel egyetlen állandó tagja Romsics László nemzetközi borakadémikus, a VinCE Magazin állandó tanácsadója. Ő a teszttémák kialakításában vállal aktív részt, minden teszten kóstol, illetve a magazin tartalmát megjelenés előtt lektorálja. A kóstolt borokat a teszt előtt ő sem ismeri, ugyanúgy vakon tesztel, ahogy a panel többi tagja.

5. A vendégek és a VinCE magazin stábtagjai kóstolnak ugyan, de pontszámuk NEM számít bele a borok értékelésébe.

6. A teszteredmények a megjelenésig titkosak, ez alól egyetlen kivétel van: a három legjobb helyezést elért bor készítőjének felajánljuk a lehetőséget, hogy az eredményt hirdetéssel is hangsúlyozza.

7. Az étteremteszt mindig inkognitóban történik, a fotós egy későbbi időpontban keresi fel az éttermet.